![]() |
|
|
#1 |
|
Moderator
![]() ![]() |
Θα χρειαστουμε 3 αρχεια.
1.virtual dub 2.vobsub 3.text sub το οποιο ειναι φιλτρο. Ολα τα αρχεια ειναι free και υπαρχουν στα downloads του forum. Kανουμε εγκατασταση το vobsub Aφου τελειωσει η εγκατασταση ανοιγουμε το virtualdub και παταμε file/open video file και προσθετουμε το αρχειο avi. Παταμε video/filters και βαζουμε το textsub και κανουμε add και μετα load για να φορτωσουμε το φιλτρο και παταμε open. ''Μπορουμε να βαλουμε το αρχειο textsub.vdf μεσα στο φακελο plugins του virtual dub για να μην χρειαζομαστε καθε φορα να κανουμε load. Οταν θα ανοιγουμε το virtualdub θα το αναγνωριζει μονο του.'' Το τσεκαρουμε και παταμε οκ. Παταμε open και φορτωνουμε το αρχειο των υποτιτλων. Εαν θελουμε παταμε styles για να επιλεξουμε γραμματοσειρα,μεγεθος κα. Εγω προτεινω arial regular size 24. Oταν τελειωσουμε με τις ρυθμισεις παταμε οκ και ξανα οκ στο επομενο παραθυρο. Παταμε video/compression για να επιλεξουμε τον codec για την επανακωδικοποιηση της ταινιας. Αν βαλουμε uncompressed το μεγεθος θα βγει πολυ μεγαλυτερο απο το αρχικο. Eγω θα προτεινα divX & XviD codec για αυτη την δουλεια. Οταν τελειωσουμε με τις ρυθμισεις παταμε οκ. Τελος παταμε file/save as avi και δινουμε τι ονομα θελουμε. ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη anubis21r : 29-04-07 στις 17:36. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
News Editor
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Εγγραφή: 26-06-2005
Περιοχή: ATHENES
Φύλο:
|
ήθελα να κάνω μια ερώτηση, ίσως είναι αφελής, αλλά δεν ξέρω, θα την κάνω.
οι παραπάνω οδηγίες ισχύουν και για τους ελληνικούς υπότιτλους ?
|
|
|
#3 |
|
Moderator
![]() ![]() |
Mα για τους ελληνικούς έκανα των οδηγό...![]()
|
|
|
#4 |
|
News Editor
Φύλο:
|
Ο.Κ.
όμως το ερώτημα μου προκληθηκε έχοντας διαβάσει το ακόλουθο άρθρο : "Ελληνικοί υπότιτλοι σε Blu-Ray και HD-DVD; Όχι ακόμα..." http://www.greektechforum.com/forums...ad.php?t=13682 ρωτώ λοιπόν, μετά από όλα όσα αναφέρονται παραπάνω , οι οδηγίες ισχύουν πάντα ?
|
|
|
#5 |
|
Moderator
![]() ![]() |
Καμια σχέση το ένα με το άλλο.
O οδηγός που έκανα είναι για ενσωμάτωση τον υποτίτλων(.srt) σε μια avi ταινία. ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη anubis21r : 22-05-07 στις 18:44. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
News Editor
Φύλο:
|
Ο.Κ.
ευχαριστώ !!!
|
|
|
#7 |
|
Νέο Μέλος
![]() Εγγραφή: 19-06-2007
Φύλο:
|
Αυτός είναι ο μόνος τρόπος ή υπάρχει και κάποιος άλλος
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Μέλος
![]() Εγγραφή: 20-06-2007
Φύλο:
|
Μπορείς να ενσωματώσεις ελληνικούς υπότιτλουσ και με το πρόγραμμα convertxtodvd. Είναι αρκετά απλό να το χειριστείς. τα μόνα που 8ες είναι:
α) το convertxtodvd της vso β) την ταινία γ)υπότιτλους Ανοίγεις το convert x to dvd και κάνεις add την ταινία. Πατάς στο σταυρό δίπλα στην ταινία που μόλις έκανες add και στο μενου subtitles δεξί κλικ και επιλέγεις να προσθέσεις τους υπότιτλους της αρεσκείας σου. Τοποθετείς και ένα dvd στο recorder σου και πατας convert. Το πρόγραμμα είναι αυτόματο και η επιλογή να γράψει σε dvd επιλέγετε αυτόματα αν δν πατήσεις burn σε 15 sec. Enjoy ! ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#9 |
|
Moderator
![]() ![]() |
Αυτός ο οδηγός είναι για να κάνουμε ενσωμάτωση τους υπότιτλους σε avi.
Kαι το τελικό αποτέλεσμα είναι να έχουμε ένα avi αρχείο με ενσωματωμένους υπότιτλους.
|
|
|
#10 |
|
Νέο Μέλος
![]() Εγγραφή: 29-06-2007
Φύλο:
|
αφου ανοιξω το filters μετα δεν βρισκω το textsub.
|
|
|
|
![]() |
|
| Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
| Εργαλεία Θεμάτων | |
|
|